9.11.2019 RETKI HARJUUN

3.11.2019 ESTEKISAHARKAT JA HALLOWEEN

6.10.2019 KOULUKISAHARJOITUKSET

 

22.9.2019 Hevostaitotesti

 

11 urheaa osallistujaa kahdessa eri ikäryhmässä kokoontui kylmänä syyspäivänä osallistumaan SRL:n valtakunnalliseen Hevostaitotestiin. Tämä korvaa aiemmat alueelliset Hevostaitomestaruuskilpailut. Tehtävät ovat kaikkialla samat ja voittajat palkitaan alueellisesti.

Osallistujat vastasivat ensin netissä teoriakysymyksiin ja sen jälkeen suorittivat 6 tehtävää. Tehtävissä kysyttiin aika perusasioita mutta ne piti osata hyvin jotta saisi täydet pisteet. Nuorempien piti esimerkiksi tunnistaa erilaisia harjoja ja kertoa miten niitä käytetään, isompien piti tunnistaa rehuja, löytää "vähän sinnepäin" varustellusta Tysonista virheet ja miettiä miten auttaa tallin lattialle tuupertunutta tajutonta raukkaa. Nyt vaan odotellaan lopullisia tuloksia...

Päivitys 1.11. Lopullisissa valtakunnallisissa tuloksissa lasten sarjassa Axel oli 6. ja Wanda 8. Nuorten sarjassa Ronja oli 11. ja Tia 13. STARA onnittelee!

Kuvat Tarja Priha

8.9.2019 Minna Tallbergin luento

Minna on yksi eturivin eläintenkouluttajista Suomessa ja hän kävi luennoimassa meille hevosten oppimisesta ja maastakäsittelyn perusteista. Kolmisenkymmentä kuulijaa olisi voinut jatkaa vaikka koko päivän, niin mukaansatempaava esitys oli. Yleisö pääsi myös esittämään kysymyksiä. Teoriaosuuuden jälkeen Minna demosi hevosten maastakäsittelyä Romeon ja Jorin kanssa. Hevoset joutuivat selkeästi tekemään aika paljon aivotyötä, mutta etenkin Romeolle rapsutus oli hyvä palkka. Tarkoitus olisi että Minnan kanssa jatkettaisiin maastakäsittelyharjoituksia, tästä lisää myöhemmin.

Kuvat Anna Sergejeff

9.6.2019 MAASTOTAITOKILPAILU

Aamuisen sateen jälkeen onneksi kirkastui, joten pääsimme ihan hyvässä säässä testailemaan maastotaitoja. Aloitettiin radan kävelyllä, jossa ohjeistettiin tehtävien suoritus, sen jälkeen päästiin tositoimiin. Osallistujia oli sekä ratsain, että käsihevosella. Ensimmäinen tehtävä oli helppo, pottapujottelu.  Mutta sen jälkeen kilpailijalle annettin käteen kenkä, joka kanssa piti ratsu ensin ohjata kahdesta portista ja sen jälkeen nostaa Sulon kansi ja laittaa kenkä pönttöön. Ei ollut ihan helppo nakki! Siitä oli lupa karauttaa laukalla kentän halki, hypäten matkalla pari "maastoestettä". Seuraavaksi kilpailijoiden piti ohittaa maneesin taakse pysäköity auto, muttta sitähän ei oltukaan kerrottu etukäteen, että autosta kyselläänkin suuntaohjeita tallille... Ylläri!! Vain yksi kilpailija häkeltyi niin, että vastasi "en tiedä", mutta hänkin löysi kyllä maaliin asti.. 

Metsän laidassa kilpailijoilta tentattiin muutama maastoilun teoriakysymys jonka jälkeen he esittivät kevyen istunnan ylämäessä. Sitten oli hetki aikaa huokaista ennenkuin seuraavaksi polun viereen oli jätetty sateenvarjo ja kaikkea muutakin ihmeellistä.. Vielä piti kulkea maton yli. Seuraavan mutkan takan piti nousta ratsailta ja kavuta takaisin. Ihan sattumalta siinä kohtaa oli hyvä kivi jolle kiivetä... Käsihevoset esittivät tässä 10 askelta peruutusta. Sen jälkeen piti hevosen selässä istuen (paitsi käsihevoset) pukea heijastinliivi ohjista kiinni pitäen tietysti... Sitten olikin "baana auki" ravailla kohti maalialuetta jossa odotti vielä viimeinen koitos, traktorin ohittaminen. Kaikki selvisivät todellä hyvin ja tehtävät oli siitä hyviä, että osa oli vaikeita toisille ja toiset taas toisille. Eli jokaiselle löytyi sekä helppoja että vaikeaa. Muutama kilpailija sai vielä maalilinjan jälkeenkin ylimääräisen tehtävän; "Yritä olla kompastumatta keskellä tietä makaavaan koiraan..."

Kuvat Pia Kääriäinen, Tarja Priha ja Anna Sergejeff

26.5.2019 Valjastus- ja ajokurssi

Hieman sateisena sunnuntaiaamuna intoa puhkuen kurvasimme Granbacka Stallin pihaan, jossa meitä odottivat Tuuli ja somesta tutut "Pieniä Kavioita" -ponit vahvistettuna Eestinruuna Pokulla. Kävimme läpi valjastuksen periaatteet ja vähän erilaisia valjaita, jonka jälkeen jokainen pari sai oman pollen valjastettavaksi. Kun kaikilla oli kärryt turvallisesti kiinni koitti h-hetki hypätä kyytiin ja lähteä liikkeelle. Kentällä ensin kokeiltiin vähän hallintalaitteita, jonka jälkeen ajettiin pieni maastolenkki. Raviakin mentiin! :) Kukaan ei pudonnut kärryiltä, ei kuvainnollisesti eikä kirjaimellisesti vaan kurssi oli erittäin onnistunut ja jatkoakin jo toivottiin... Kiitos Tuuli ja Minna, että saatiin tulla!

 

28.4.Vappu-pukuratsastus ja Esteratsastuskilpailuharjoitukset

Ulkokausi päästiin avaamaan ihanassa kevätsäässä ensin pukuratsastuksella, sitten estehyppelyillä. Pukuratsastuksessa nähtiin taas hienoja asuja, mutta voittajaksi löytyi "Rosvolauma" selvällä äänten enemmistöllä...

Esteissä aloitettiin puomiluokasta, isoimmat esteet olivat 90 cm. Pienissä luokissa nähtiin useampikin hevoslapsi ekaa kertaa elämässään esteradalla, mikä taas todistaa, että tämmöisiä tarvitaan. Ja meillähän radan saa tarvittaessa mennä vaikka käynnissä taluttajan kanssa... <3

Kun esteitä hieman nostettiin, rata ei enää ollutkaan ihan helppo. Tiukkoja käännöksiä ja erikoisesteitä oli laitettu ratsukkojemme selvitettäväksi, "Possun kirous" iski jälleen muutamaan ratsukkoon...  Näimme vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta myös monta hienoa onnistumista. Ja 50-60 cm luokan voitto ratkesi yhdellä sekunnin sadasosalla! Suuren urheilujuhlan tuntua oli ilmassa! :) :) :)

Kuvat Suvi Tirronen

24.3.2019 KOULURATSASTUSKILPAILUHARJOITUKSET

Kisakausi polkaistiin käyntiin kouluratsastuksella. Luokat Raviohjelmasta Helppoon A:han. Kisajännitys on aina olemassa, mutta kaikki onnistuivat sen selättämään ja näimme hienoja suorituksia.

Kuvat Mika Heikkilä, Suvi Saarelainen ja Emma Tuomala

16.3.2019 HORSE FAIR -MESSUT

Perinteiseen tapaan Lindroosin Nallebussi kuljetti meidät taas messukeskukseen. Siellä hurahti koko päivä hevosmessujen antiin tutustuen. Ohjelmassa oli erilaisten näytösten ja tietoiskujen lisäksi kepparijuttuja, eri hevosrotuihin tutustumista ja tietenkin shoppailua!

Kuvat Suvi Tirronen

9.3. KEPPARIRATA ULKOILUTAPAHTUMASSA

Kävimme Huutjärven Motellinrannassa järjestetyssä koko perheen ulkoilutapahtumassa pitämässä kepparirataa. Noin 50 ratsastajaa, kirjaimellisesti taaperosta Mummoon, kävi radan ratsastamassa ja jokainen sai suorituksesta diplomin.

10.3. SOMESUKELLUS JA KEVÄTKOKOUS

Saimme Suomen parhaimpiin hevosalan somettajiin kuuluvat Tuulin ja Elinan Huutjärven kirjastolle kertomaan meille vähän somejutuista. Tuulin blogi on palkittu valtakunnallisesti ja Instagram-tilillä on 10700 seuraajaa. Elinan toimitukselliset jutut ja haastattelut ovat poikineet hänelle töitä ihan "oikeana toimittajana". Molemmat pitivät erittäin mielenkiintoiset luennot aiheesta ja antoivat kuulijoille paitsi hyviä vinkkejä, myös vähän miettimisen aihetta... Kiitos molemmille, että tulitte!

Kevätkokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat.