STARA kiittää kaikkia jäseniä ja yhteistyökumppaneita vuodesta 2017 ja toivottaa kaikille Rauhallista Joulua ja Ihanaa Heppailuvuotta 2018!

Keppareiden kenttäkisat ja STARAn joulujuhla 10.12.

Kenttäkisojen suunnittelu aloitettiin jo syksyllä kun ryhmä innostuneita kepparisteja kokoontui miettimään ratapiirroksia, kouluohjelmia ja maastoesteitä. Suomen Ratsastajainliitolta lainattiin rataesteisiin ihan "oikeat" keppariesteet ja eikun kisat pystyyn. Kouluosuudessa sai suorittaa joko helpon tai vaikean radan. Musiikilla tai ilman. Suurin osa kilpailijoista oli suunnitellut niin hienot radat musiikkeineen että tuomari meinasi välillä unohtaa arvostella, kun piti vaan nauttia... Niin, kouluosuudessa oli vieraileva tuomari Korvatunturilta ;) Helpon koulun voitti Suvi - Tofu, toiseksi tuli Erika l- Niksu ja kolmanneksi Paloma - Papu. Vaikean luokan voitti C.L. - Dahlian Diva, toinen oli Moa - Hanhen Cleo ja kolmas Sara  -White Captain. Voittajat toki palkittiin asiaankuuluvasti ruusukkein ja esinepalkinnoin.
 
Rataesteissä estekorkeus oli joko 40-50 tai 90 cm. Hurjia suorituksia nähtiinkin molemmissa korkeuksissa. Pienen luokan voittoon kirmasi Erika  - Niksu, toiseksi vauhditteli Ida - Senya ja kolomanneksi Johanna - Nana. Isoille esteille uskaltautui vain kaksi rohkelikkoa, heistä voiton vei C.L., Siiri  - Kinder oli toinen.
 
 
Koulun ja rataesteiden jälkeen vedettiin hieman henkeä ja palkittiin STARAn vuoden menestyjät. STARA Cupin tuntsariluokan voitti Anna Sergejeff 20p, toinen sija jaettiin Elisa Rytin ja Iida Kahilan kesken, molemmilla 18p. Yksärisarjassa potin korjasi Sara Kiljander 16 pisteellä ja toinen sija jaettiin 9:llä pisteellä Elisa Rytin ja Simo Rytin kesken. STARA Cupin voittajahevonen oli Bono 34 pisteellä, parhaana tuntsarina palkittiin Kassu, 19p. Vuoden tuntsari-äänestyksen voitti Wick 12 äänellä, toinen sija jaettiin 9.llä äänellä Tysonin, Mellin ja Lyylin kesken. Lisäksi palkittiin STARAa tällä kaudella ykköstasolla edustaneet Simo, Elisa, Sara ja Kiia Tervonen. 
 
Sitten päästiin kenttäkisojen ratkaisulajiin eli maastoesteisiin.. Työryhmä oli todella käyttänyt mielikuvitusta mutta hienosti selvisivät kaikki kilpailijat radasta. Radan voi käydä katsomassa TÄÄLTÄ
 
Lopuksi ei ollutkaan enää jäljellä kuin kaikkien luokkien ja kokonaiskilpailun palkintojenjako. Maastoesteet voitti Ida, toiseksi hyppeli Siiri ja kolmanneksi C.L. Näinollen kokonaiskilpailun voittosuitset menivät myös C.L.lle, toiseksi sijoittunut Ida vei kotiin loimen ja kuolaimet kun kolmanneksi tullut Siiri tyytyi pelkkään loimeen (upeat palkinnot meille teki Satu Hill). Viimeksi jaettiin vielä erilaisia kannustus -ja  bonuspalkintoja. Kaikkiaan hienot kisat vaikka järjestelyjen laajuus hieman järjestäjiä yllättikin, mutta ainakin kilpailijat olivat tyytyväisiä kisojen antiin. Ja sehän on tärkeintä.
 
Kaikki kuvat Suvi Tirronen
 

KARI VEPSÄ: KEY TO YOUR HORSE´S MIND 19.11.2017

Yli 60 kiinnostunutta osallistui hevosenkäsittelyn peruskurssille jolla Kari tutustutti meidät kahden demohevosen avulla maastakäsittelyn perusteisiin. Demohevosemme olivat sopivasti erilaisia, niin että kurssi oli todella mielenkiintoinen ja viisi tuntia hujahti ihan huomaamatta. Saimme paljon positiivista palutetta järjestelyistä ja kanttiinin herkut tekivät kauppansa oikein kiitettävästi. Hieno tapahtuma, kiitos kaikille mukana olleille!

Tervetuloa mukaan kaikki, joita kiinnostaa tiiviimmän ja toimivamman yhteistyön kehittäminen hevosen kanssa!
Yleisön osallistumismaksu 25e, sisältää pullakahvit.
Kurssin aikana kanttiinista ostettavissa pientä suolaista ja makeaa ja juotavaa.
Ennakkoilmoittautuminen www.suurpyolintallinratsastajat.fi
Yhdellä hevosella vielä mahdollisuus päästä mukaan! Jos olet kiinnostunut osallistumaan hevosesi kanssa kurssille, yhteydenotot
050-35 37 619 / Minna Alenius

Halloween-karkelot 5.11.

Halloween-karkeloiden aluksi maneesin valloittivat toinen toistaan hienommat pukuratsastajat, oli kummitusta, kurpitsaa, enkeliä ja Tuttiritarikin! Ei voi kuin hattua nostaa näille meidän lapsille (ja taustajoukoille jotka puvut valmistaa... ;) )
Seuraavaksi vuorossa oli STARAn syyskokous, käsiteltiin lakisääteiset asiat. Kanttiinissa kävi vilske; Pullarotat, Hämähäkkipiirakka ja muut Halloweenherkut tekivät kauppansa ja seuran joulukorttien myyntikin aloitettiin.
Viimeisenä vuorossa oli piste-esteratsastus. Ilahduttavaa oli suuri osanottajamäärä pienten esteiden eli 0-40cm luokassa. <3 Meillä on kasvamassa hienoja kilpailijoita! Piste-esteet on hieman hankalat kun rata pitää miettiä itse, ja tässä on joillakin vielä kehittämistä, itse ratsastus sujui kaikilta oikein mallikkaasti. Koska tämmöisissä aikaratsastuksissa meno voi joskus äityä hurjaksikin, halusimme jakaa näiden kisojen extrapalkinnon siisteimmästä ratsastuksesta, ja sen voitti Erika.
Kisoissa jaettiin myös kauden viimeiset STARA Cup-pisteet, nyt vaan odottelemaan palkintojenjakoa 10.12...
 
Kuvat Emma Tuomala
 
Kuvat Pia Kääriäinen ja C.L.
 

Kouluratsastuskilpailuharjoitukset 8.10.2017

Vettä satoi mutta eipä haitannut kun korkkasimme maneesikauden koulukisoilla. Lähtijöitä oli hieno määrä ja kanttiini notkui herkkuja... Aamun talkooporukka oli ihan huippua, kisat pystytettiin nopeammin kuin ikinä, ISO KIITOS! <3 Kisat sujuivat todella hienosti ja rauhallisesti, tuomaria ilahdutti erityisesti pienimpien hieno skarppaaminen ratojen aikana. Aluksi saattoi vähän jännittää mutta suoritukset paranivat todella monella radan loppua kohti, mikä on aina positiivista.
Kuvat Suvi Tirronen
 

Esteratsastuskilpailuharjoitukset 3.9.2017

Mukavassa alkusyksyn säässä saimme vietyä kentällä läpi estekisat, joissa aloitettiin ristikkoluokasta, sitten oli 40 cm, 60-70 cm ja 80-90 cm. Ristikkoon ja 60-70 pystyi osallistumaan hevosen lisäksi myös kepparilla, ja niiden kanssa nähtiinkin muutamia huikeita "ihmiskumipallo"-esityksiä. Välillä oli vauhtia ja vaarallisia tilanteita mutta kaikki selvisivät kunnialla koetuksesta. Sitä paitsi siksihän järjestämmekin kilpailuHARJOITUKSIA että niissä saa harjoitella eikä haittaa vaikka ei ihan onnistuisikaan. Ihanaa olikin nyt ensikertalaisten suuri määrä, toivottavasti tämä ei jää ainoaksi kisakokemukseksi <3. Ja jälleen ISO kiitos kaikille ihanille talkoolaisille jotka mahdollisitte kisojen onnistumisen, te ootte ihan parhaita! Kuvat Suvi Tirronen
 

RETKI HARJUN SIMULAATTORIIN 26.8. 2017

Intoa puhkuen kaarsimme lauantai-aamuna kimppakyydeillä Harjun pihaan ja jakauduimme ryhmiin. Mukana oli 20 innokasta retkeilijää, joista tosin kolme vaan mukana hengaamassa mutta 17:sta ratsastajasta saimme kolme ryhmää; 7 junnua ja 2 x 5 sennua. Ilahduttavaa oli junnujen suuri osuus porukasta. <3 Toiset suuntasivat heti ratsutalliin hevosia etsimään kun taas toisten päivä alkoi simulaattorilla. 
 
Hempyölissäkin opettava Sanna oli pitämässä simulaattorituokiot joten tuttuihin käsiin uskalsimme heittäytyä. Romeo-simulaattori onkin huima vehje, sen kanssa jokainen kävi ensin läpi kaikki askellajit koottuna, keski- ja lisättynä. Tässä vaiheessa kone antoi palautetta istunnasta, että mihin suuntaan siellä kukin heilui... Sen jälkeen jokainen sai halunsa mukaan mennä sileällä tai hypätä esteitä. Mielenkiintoinen kokemus! 
 
Ratsastustunnit meille piti Emmi, joka myöskin on meille tuttu ja pidetty opettaja. Jokainen ryhmä teki juttuja tasonsa mukaan ja hiki päässä kaikki ahersivatkin, ei päästetty meitä helpolla! :) Hevoset sattuivat myös kaikille mieluisat, useammankin kaappaamista kotiin viemisiksi suunniteltiin... ;) 
 
Välillä käytiin syömässä, ruoka oli hyvää ja viimeisen ryhmän ratsastajat tuumivatkin että mitenhän tässä vatsat killillään tunnille selvitään... Kun kotiinlähdön aika koitti oli kaikkien naamalla semmoinen typerä virne ja vallitsi herttainen yhteisymmärrys, että tämä otetaan uusiksi! Aika moni jo ilmoittautuikin seuraavalle reissulle saman tien.
 

Hevostaitokilpailut 20.8.2017

STARAn historian ensimmäiset Hevostaitokilpailut käytiin leppoisana kesäsunnuntaina. Osallistujia ei hirveän paljon ekoihin kisoihin uskaltautunut mutta se ei haitannut. Perustasolla piti esimerkiksi tietää että hevonen sidotaan aina vetosolmulla ja osata nostaa takajalka, jatkotasolla muunmuassa kysyttiin hevosen normaalia kengitysväliä ja piti tunnistaa rehuja. Koska haluamme olla tasapuolisia kaikkia kisaajia kohtaan, kysymykset sai joko suomeksi tai ruotsiksi. Pisteenlaskun ajan kilpailijat mutustivat pipareita ja lopuksi käytiin läpi oikeat vastaukset. Kisat oli niin mukavat että varmasti järjestetään uudestaankin!
 
kuvassa vas 10-17 vuotiaiden jatkotason voittaja Suvi, "Paras Yritys"-palkinnon voittaja Marja (sennusarja), poikien sarjan voittaja Axel, 5-9 vuotiaiden voittaja Wanda, 10-17 vuotiaiden perustason voittaja Ansela, ruotsinkielisen sarjan voittaja Moa, "Hevosystävällisin kilpailija" Paloma ja sennusarjan voittaja Pia. Kuva Suvi Tirronen

Ratsastusjousiammunnan SM-kisat 12-13.8.2017

SM-kisoissa STARAa ja Etelä-Suomen Ratsastusjousiampujia edustivat Marjut ja Nuppu Siro sekä Hempyölin opetushevoset Silla ja Ruttu. Nuppu ja Ruttu voittivat Suomen mestaruuden ja Mallu & Silla olivat sijalla 7. STARA onnittelee isoin halauksin!!

Ratsastusjousiammuntakilpailuharjoitukset 15.7.2017

Vielä keskeneräisellä Hempyölin radalla käytiin ensimmäiset kilpailuharjoitukset ihanassa, tosin vähän tuulisessa säässä. Nuolet kuitenkin saatiin osumaan myös tauluun tuulesta huolimatta... Ihanan rennot, hyvänmielen kilpailut jotka järjestivät yhteistyössä STARA, ESRAJA ja Tmi Ruusunuoli. Rataa on ollut järjestäjien ja Hempyölin Tallin lisäksi sponsoroimassa Koneurakointi Jespars Pyhtäältä <3 Kuvat Helena Lappalainen ja Suvi Tirronen
 

Hoito 1-merkkikurssi 26.-28.6.2017

Pieni mutta sitäkin tiedonhaluisempi ryhmä syventyi kolme päivää Hoito 1-merkin vaatimuksiin, mm hevosen rakenteeseen, ruokintaan ja karsinan siivoukseen. Hevosten värit ja merkit kuuluivat myös materiaaliin ja hevoset käytiin moneen kertaan kaikki läpi, millaisia merkkejä keneltäkin löytyy. (Kuva:Silla halusi itse katsoa kirjasta onko hänellä oikeasti tähtipiirto...) Unissaankin varmaan kurssilaiset toistelevat nyt "Kassu on ruunikko, Lyyli on rautias, Kassu on..." <3 <3 <3 Myös hevosen pesua opeteltiin kuuraamalla Tilli. Kurssilaiset olivat vähintään yhtä märkiä kuin hevonen, mutta puhtaaksi tuli! Kuvat Anna
 

Koulukisaharkat 28.5.2017

Aurinkoisessa kesäsäässä avasimme ulkokauden koulukisaharjoituksilla. Ohjelmassa oli ensin mahdollisuus suorittaa ratsastuksen Perusmerkki johon ratsastuskokeen lisäksi kuului satulointi ja suitsiminen, hevosen taluttaminen, selkään nousu ja selästä laskeutuminen. Kaksi reipasta lähti koettamaan taitojaan ja molemmat läpäisivät kokeen helposti. Sitten siirryttiin varsinaiseen kouluratsatukseen, STARAn raviohjelman kautta Helppo C, E.B. Special ja Helppo B, K.N. Special. Olipa "Spesiaali" päivä :) Yhtään varsinaisesti epäonnistunutta suoritusta ei päivän aikana nähty, onnistumisia sitäkin enemmän. Tulokset tarjosivat myös harvinaista draamaa kun sekä Helpossa C.ssä että B:ssä toinen sija hävittiin ns."alapistein" ja vieläpä saman perheen sisällä! Kisojen järjestäjät palkitsivat myös "urakkapalkinnolla" Suvi S:n joka ratsasti peräti 3 rataa samana päivänä. Tuomari myönsi "Tsemppiruusukkeen" Annalle, joka kuulemma aina osallistuu vaikkei tulokset niin huikaisevia aina olekaan.... ;) Nyt kisahommat jäävät kesätauolle, syksyllä jatketaan...
 
Kuvat Suvi Tirronen
 

Kilpailijan ABC 10.5.2017

Mukava määrä kiinnostuneita jäseniä oli juttelemassa kilpailemisesta seuran omien kisaharkkojen näkökulmasta, mutta myös isommista kisoista vähän puhuttiin. Pohdittiin miten valita luokka ja hevonen, miten kouluohjelmaa opetellaan, koska ja miten verkkaamaan. Puhuttiin säännöistä "meillä ja muualla" ja mitäs sitten jos unohtaa radan tai mitä se tuomarin vihellys milloinkin tarkoittaa....

Sennujen iltapäiväkahvit la 6.5.2017

Joimme kesän ensimmäiset ulkoilmakahvit ihanassa auringonpaisteessa ja keskustelimme Minnan alustuksen pohjalta ensin ratsastuksen fyysisistä vaatimuksista ja oheisliikunnasta. Sen jälkeen vapaassa keskustelussa hallitus sai useammankin toivomuksen sennutoiminnan tiimoilta ja näitä ryhdymme heti toteuttamaan. Kuulette sitten... ;)

Vappukekkerit 1.5.2017

 
ihanassa säässä pidettiin hauskat Vappukekkerit, ohjelmassa ensin Pukuratsastus ihastuttavine pukuineen. Sen jälkeen nähtiin uudelleen Agilitynäytelmä Pääsiäiskukko Pulassa ja kekkerit viimeisteltiin vauhdikkaalla Piste-esteratsastuksella. Kanttiinissa tarjolla oli kotitekoisia munkkeja ja vohvelitaikina loppui taas kesken... :)
 
"Pääsiäiskukko pulassa" näytelmä on nähtävissä täältä youtu.be/YcrExpiY96s
 
 
Kuvat Suvi Tirronen

Keppihevosten SM-kisat 29.4.2017

 
STARAn Essi Hill toi kotiin pronssia esteratsastuksessa!! Ihan hirveästi onnittelemme!

Pääsiäistalli 17.4.2017

Pääsiäistallissa oli tarjolla talutusratsastusta ja Hembölen eläinten rapsutusta. Eläinlapsista edustettuna oli jo vasikka, tipuja, pupuja, kilejä ja karitsoita. Ylisöpöysmyrkytysvaara oli siis hyvin todellinen! STARA myi makkaraa ja kahvia ja grilli saikin olla käytössä koko ajan. Tallin vintille oli rakennettu Suomenhevosta monipuolisesti esittelevä näyttely, josta saimmekin paljon kiitosta. 
 
Eläinten rapsuttelun ja makkaransyönnin lomaan olimme valmistaneet show-ohjelmaa. Ensin yleisölle tarjottiin vauhtia esteratsastusnäytöksen muodossa. Leikkimielisessä kisassa 5 ratsukkoa otti mittaa toisistaan ja yleisölle valotettiin hieman esteratsastuksen sääntöjä yms. Seuraavaksi vuorossa oli agilitynäytelmä, jossa urheat ponitytöt pelastivat pulaan joutuneen Pääsiäiskukon ilkeän noidan vallasta. Näytelmä esitetään myös Vappukarkeloissa, tiedoksi niille, jotka sen nyt missasivat... Lopuksi päästiin taas vauhtiin kun meille esiteltiin ratsujousiammuntaa. Ruttu oli niin innoissaan että vauhtia oli jo vähän liikaakin, mutta hienosti tuli myös osumia tauluun :) Myös yleisöllä oli mahdollista kokeilla maasta ampumista näytöksen jälkeen.
 

Ratsastusjousiammunta

 
Alkuvuoden aikana STARA on ollut Etelä-Suomen Ratsujousiampujat ry:n yhteistyöseurana mukana kehittämässä Hempyölistä uutta ratsujousiammuntakeskusta. Olemme esimerkiksi avustaneet maalitaulujen hankinnassa. Ratsujousiammunta on kasvava laji jonka harjoituspaikat ovat aika vähissä. Nyt Hempyölin opetushevosista on 5 koulutettu lajiin ja harrastajia käy treeneissä Pääkaupunkiseudulta ja Lahden kupeesta asti. Suunnitteilla on kesällä saada rakennettua täysimittainen rata (90m) takatielle, jonka jälkeen harjoitusmahdollisuudet paranisivat huimasti ja Hempyölissä voitaisiin myös kilpailla...
 

Esteratsastuskilpailuharjoitukset 26.3.2017

Tuttuun tapaan aloitimme ristikkoluokalla, tällä kertaa myös keppareille avoimella. Ja tuttuun tapaan kaikki puhtaan radan tehneet saivat myös ruusukkeen... Siitä esteet kohosivat pikkuhiljaa ensin 40 cm, sitten 60-70 ja lopuksi 80 cm. Reipasta ratsastusta nähtiin kaikissa luokissa vaikka kaikilla eivät ratsut toimineetkaan ihan parhaalla tavalla. Semmoista se on ratsastus välillä... STARAn uudet paidat ja pipot tekivät hyvin kauppansa kuten myös kanttiinissa makkara ja vohvelit muiden herkkujen ohella. Kuvat Suvi Tirronen
 
 

Yhdistyksen kevätkokous 22.3.2017

Paikalla pieni mutta sitäkin innokkaampi joukko jäseniä. Käsiteltiin lakisääteiset asiat.
 

Horse Fair -messut 18.3.2017

Tutulla Lindroosin bussilla hurautimme taas päiväksi Messukeskukseen katselemaan ohjelmaa ja kuuntelemaan esitelmiä. Kepparijuttuja oli ohjelmassa myös ja tietysti shoppailua. Välillä kun söi ja kävi hieronnassa niin taas jaksoi vaikka rapsutella hevosten ja ponien lisäksi miniaaseja ja alpakoita :) Kuvat Suvi Tirronen

Kouluratsastuskilpailuharjoitukset 19.2.2017

Kauden avauksessa oli luokat Perrier tallin raviohjelma, Helppo C:2 ja Helppo B:0. Ilmoittautuneita oli hyvä määrä ja kisat saatiin hyvin vietyä läpi. Näimme hienoja suorituksia ja hyvää tsemppaamista hankalissakin tilanteissa niin pieniltä kuin isoiltakin. Sää ei meitä oikein suosinut mutta onneksi on maneesi :) Kuvat Suvi Tirronen
 

 

Kevään toimintasuunnitelma

Keväälle meillä on paljon ohjelmaa luvassa :) Hallituksen alustavassa suunnitelmassa on koulukisaharkat Helmikuussa ja estekisaharkat Maaliskuussa. Hevosmessuille järjestetään taas retki lauantaina 18.3.

Yhdistyksen kevätkokous tarvitaan myös Maaliskuulle...

Olemme hakeneet ulkopuolista rahoitusta Pääsiäistapahtumaa varten. Jos rahoitus saadaan, pidetään isot myös ulkopuolisille avoimet kemut Talvitallin tapaan, jos rahoitusta ei tule, pidetään pienemmät "oman väen" pippalot... Asiasta tiedotetaan ja suunnitelmia aletaan tekemään kunhan rahoitus selviää...

Heppakerho aloittaa jossain kohtaa ja Hoito 1-merkkikurssi olisi tiedossa Huhti-Toukokuussa. Hallitus pohdiskelee myös uudenlaista kerhosysteemiä ja jos kysyntää on, voisimme järjestää myös lyhyen aikuisille suunnatun hoitokurssin...

Huhtikuussa (?) voisimme järjestää taas valjashuoltokurssin/talkoot, mahdollisesti yhdistää siihen myös siivous-, haravointi tms talkoot jos tarvetta on...

STARAn logopaitoja yritämme saada myyntiin kevään aikana ja suunnitteilla on myös seuran ja tallin yhteinen lehti (siitä oma ilmoitus alla...)

Onhan tässä taas paljon kaikenlaista, tervetuloa kaikki halukkaat mukaan touhuamaan! Päivämääriä ja yksityiskohtia kerrotaan sitä mukaa kun asiat saadaan selviksi, malttakaa mielenne :) Ja tosiaan tämä on alustava suunnitelma eli muutokset ovat mahdollisia...

Terveisin, 

Hallitus