Kronologinen järjestys, uusimmat alhaalla :)

30.1.2016 Esteratsastuskilpailuharjoitukset

Vuoden ekat kisaharjoitukset, luokat ristikko, 40-50 ja 60-70. Kaiken kokoiset ratsukot ottivat sulassa sovussa mittaa toisistaan, lähtöjä oli mukava määrä ja hienoja ratoja nähtiin! Kuvat Suvi Tirronen

6-7.2.2016 Ratamestarikurssi

Niina Pulkkinen, Mirka Vintervik ja Emilia Reingoldt osallistuivat SRL:n järjestämälle C-ratamestarikurssille. Tulevaisuudessa näemme siis myös meidän kisaharjoituksissamme entistä parempia "ammattilaisten" suunnittelemia ratoja!

11.2.2016 Turvallisuuskoulutus

Tuuli Jääskeläinen, Hannele Jääskeläinen ja Anna Sergejeff osallistuivat SRL:n järjestämään "Ratsastuskilpailujen turvallisuuspäällikkö"-koulutukseen. Paljon tärkeää asiaa! Kohta voidaan todeta että "ilman hevosta oloni on turvaton", mutta muuten on hommat hanskassa :)

20.2.2016 Kouluratsastuskilpailuharjoitukset

Ohjelmat: raviohjelma, Helppo C, B ja A. Lumimyräkkäisenä päivänä 42 lähtöä, hienoja suorituksia kaikilla tasoilla ja kanttiinikin syötiin tyhjäksi :) Helpoimman ja vaikeimman luokan kaikki osallistujat saivat rusetin, reilu meininki!

5.3.2016 Horse Fair Messut

Lindroosin "Nalle-bussi" kuljetti taas ison porukan STARAlaisia Horse Fair-messuille Helsinkiin. Siellä oli paljon kaikkea hauskaa ja hyödyllistäkin nähtävää ja kuultavaa, unohtamatta tietenkään shoppailua... ;) Tällä kertaa olikin vielä tavallista jännemmät paikat, kun pääsimme kannustamaan omiamme! Tuuli Jääskeläinen ja Helmi Nurmikumpu esittivät Braamerin ja Ossin kanssa poniagilityä (tosin tällä kertaa Harjun Oppimiskeskuksen nimissä)... Esitys meni hienosti, Fannin tekemän videokoosteen löydät täältä ( tai Youtube: Poniagility Helsinki Horse fair)

Paloma Kääriäinen ja ratsunsa Pot voittivat messuilla yli 30 lähtijän keppariluokan joka laskettaneen kansalliseksi, tuoden näin seuralle ensimmäisen kansallisen tason voiton! Paloma sai pisteitä esimerkiksi hienosta tuomarien tervehtimisestä, seuran omat harjoituskisat oikealla ponilla eivät siis ole menneet hukkaan, kisakokemus näkyi! :) STARA onnittelee!

Kuvat: Pia Kääriäinen, Auni Sergejeff ja Fanni Snellman

10.3.2016 STARAn kevätkokous

Paikalla oli iso joukko jäseniä, hallitus kiittää!! <3

4.-30.4. TURVATOUKKA VALTAA MANEESIN!!

Ratsastus on laji, jossa silloin tällöin saattaa jotakin tapahtua vaikka olisi kuinka varovainen ja kuinka kiltit hevoset. Suomen Ratsastajainliitto edellyttää että kaikki ratsastustunneilla säännöllisesti ratsastavat kuuluvat liiton vakuutuksen piiriin joko kuulumalla johonkin SRL:n alaiseen seuraan (meillä STARA) tai lunastamalla Green Card-vakuutuksen. Liiton vakuutus korvaa ratsastustapaturmia laajemmin kuin ns. yleisvakuutukset.

Kerro sinäkin että otat turvallisuusasiat vakavasti ja tule mukaan Turvatoukka-kampanjaan! Esitä 4.-30.4. jäsenkorttisi tai Green Card ratsastuksen opettajalle tai kisapäivänä kansliassa, niin saat kartonkipyörylän johon kirjoitat nimesi. Näistä kootaan turvatoukka maneesin katsomoa kiertämään.

Kaikki mukaan, katsotaan kuinka monta metriä toukkaa saadaan aikaiseksi!! :)

Ja toukkaahan tuli :)

16.4.2016 Valjashuoltotalkoot/kurssi

Valjashuoltotalkoot Hempyölin tallilla, ihanassa kevätauringossa huollettiin tuntihevosten satulat, suitset yms, STARA tarjosi opastuksen ja välipalaa.Kuva Anna Sergejeff

15.5. 2016 Kotkan Ratsastajien kouluratsastuskilpailut ja Shetlanninponien rotunäyttely Savijärvellä

KoRin järjestämissä kouluratsastuskilpailuissa tuli SRARAlle melkoinen jättipotti, kun Luokan HeC2 (I-taso) voitti STARAn Saija Kulhelm hevosella Monique de la Roche tuloksella 67,623. Luokassa He B K.N.Special toiseksi tulivat Emilia Reingoldt ja Zantana tuloksella 67,80. Luokassa He A Kenttäkilpailuohjelma nro 6 STARAa edustavat Toni Haverinen ja RH`s Mocharella ottivat kolmannen sijan tuloksella 64,271. Toni ja Myy myös voittivat viimeisen luokan Va B1 tuloksella 62,708. Mahtoiko menestys johtua siitä, että meillä oli kaikista seuroista suurin kannattajajoukko paikalla? Joka tapauksessa onnea kaikille ja menestystä kauden jatkoon!

Kuvassa vas Toni ja Myy lopputervehdyksessä ja oik myös STARAa edustava Lea Salonen ja Lucifer de Ferro. (Lea ja Luffe tekivät siistit ohjelmat mutta eivät tällä kertaa sijoittuneet). Kuvat Anna Sergejeff

Samaan aikaan toisaalla, eli Sipoossa Savijärven kartanossa järjestettiin Shetlanninponien rotunäyttely, jossa STARAa edustivat Kiia Tervonen ja Simo Ryti Tuuli Jääskeläisen omistamien poniorien Goldberry´s Swish Tail (Ossi) ja Olkijoen Osmo (Pena) kanssa. Ossi sai I palkinnon ja voitti luokkansa, Pena sai II palkinnon ja oli kolmas. Alla olevassa kuvassa keskellä ponipojat näyttävät kuinka poseeraaminen sujuu :) Oikean puoleisessa kuvassa on STARAn Helmi Nurmikumpu niinikään Tuulin omistaman Pikkuvirran Braamerin kanssa 5.5.2016 Lahden poniraveissa, joissa Braamer teki uuden ennätyksensä! Vaikka STARA on ratsastusseura, hallituksen tavoitteena on edistää ja tukea jäsenten kaikenlaista hevosharrastusta! (Kuvat Suvi Tirronen vas ja kesk, Tuuli Jääskeläinen oik)

22.5. 2016 Kouluratsastuskilpailuharjoitukset

Ihanassa kesäsäässä avasimme ulkokisakauden koulukisoilla, luokat Raviohjelma A.P. Special, He C1, Aikuismerkin kouluohjelma (mahdollisuus myös merkkisuoritukseen) ja He A1. Etenkin pienemmät ratsastajat ylsivät hienoihin suorituksiin, kun taas joillakin aikuisista oli hieman vaikeuksia ratojensa kanssa... ;) Mutta sellaista on ratsastus ja meillä on onneksi älyttömän hieno yleisö joka suurimmilla aplodeilla palkitsee ne. joiden oikeasti näkee taistelevan eikä pelkästään aina niitä virheettömimmin suorittaneita. <3 Uusi talkootyömalli koettiin suurinpiirtein toimivaksi, pientä hienosäätöä vaan seuraaviin kisoihin. Kanttiinin notkuvat pöydät tyhjenivät kummasti päivän aikana ja oikein extra-kiitoksen ansaitsee Siltakylän VPK joka kävi kastelemassa pölyävän kentän lauantai-iltana niin, että kisat ylipäätään voitiin pitää. 

Kuvat Suvi Tirronen

12.6.2016 Esteratsastuskilpailuharjoitukset

Kesäkisat käytiin estekorkeuksilla ristikko, 40/50,60 ja 70/80cm.Vähän oli tuulista ja kylmää mutta se ei menoa haitannut vaan ratamestarin suunnittelemat tiukat kurvit selvitettiin pääasiassa hienosti. Kuvassa Arina ja Silla vauhdissa, kuvan otti Suvi Tirronen

18.9.2016 Kouluratsastuskilpailuharjoitukset 

Syyskausi avattiin hienoilla kisoilla, radat Vanhamäen raviohjelma ja C-, B, ja A-merkkien radat. Erittäin runsaslukuinen yleisö pääsi todistamaan hienoja ratoja, etenkin pienimmäiset ratsastivat todella tomerasti, eikä yhtään oikeaa epäonnistumista nähty. Merkkien suorittajia oli runsaasti, kaikkiin merkkeihin kuuluu myös esteosuus joka mahdollista suorittaa Lokakuun lopussa, eli jännitys jatkuu vielä... Sääkin meitä suosi ja yleisöä oli todella niin runsaasti että kanttiiniinkin piti kesken kaiken hommata lisää myytävää :) :) :)

Mielettömän iso kiitos kaikille ihanille talkoolaisille, isoille ja pienille, jotka aina vaan putkahdatte jostain apuun :) Ilman teitä ei kisoja pystyttäisi järjestämään!

Kuvat Suvi Tirronen

19.9.2016 Aluelupakoulutus

Mirka piti koulutuksen uusille D-kilpailuluvan hakijoille. Kaikki pääsivät kokeista läpi ;)
 

1.-2.10.2016 Hoito I -merkkikurssi

Syksyinen viikonloppu vierähti hoitomerkkikurssilla mukavasti ja reippaat kurssilaiset selvisivät hienosti! Kuvissa opetellaan jalkojen pesua ja sovitellaan hivutussuojia. Nyt he osaavat myös esimerkiksi siivota karsinan, loimittaa, katsoa onko kengät kiinni, tietävät missä on kinner ja että koekaniinina toiminut, loputtoman kärsivällisesti touhuun suhtautunut Pallo-poni on lehmänkirjava ja sillä on toisessa etusessa korkea sukka ja otsassa tähtipiirto... (Kaikki te, jotka ette  tiedä mitä Pallon muista jaloista löytyy, tervetuloa seuraavalle kurssille :) )

4.10. alkaen Heppakerho tiistaisin

30.10.2016 Esteratsastuskilpailuharjoitukset, merkkisuoritustilaisuus ja Halloween-pukuratsastus

Vähän ikävä syyssää ei meitä lannistanut vaan pidimme ihan kunnon karkelot. Aloitimme Halloween-pukuratsastuksella jossa esiintyikin huikeita asuja joista ilahduttavan suurilukuisella yleisöllä oli erittäin hankala valita suosikkinsa... Kisaharjoituksissa oli luokat ristikko, 40-50cm, 60-70cm ja 80cm. Näimme hienoja suorituksia, sitkeää taistelua mutta myös muutamia epäonnistumisia, kuten ratsastuskisoissa yleensäkin.... Mutta leuka rintaan vaan, lisää treeniää ja uudelleen yrittämään! <3 Merkkisuorituksissa oli mahdollista suorittaa C- ja B-merkin esteosuudet ja suoritukset menivät pääosin oikein hyvin. Kiitos kaikille toimihenkilöille ja muille talkoolaisille!!

Kuva Sari Niemelä

17.11. 2016 Talvitalli-tapahtuma

Talvitalli-tapahtuma oli menestys! Yleisöä oli niin paljon että 6 ponia talutusratsastuksessa ei tahtonut riittää... Makkaroita paistettiin 176 kpl ja koska Elvis-koira ei varmaan syönyt kovin montaa (vaikka tiiviisti grillin vieressä päivystikin <3) voidaan tästä arvioida että porukkaa oli reilusti yli 200 henkeä. Satulahuoneessa oli myös varuste-esittely, jossa ylimmäisenä valvojana Sipe :) Kuva Satu Hill

Esitykset pääsivät alkamaan hieman myöhässä kun maneesista piti ensin poistaa yksi yleisön mukana tullut vuohi :) mutta kun päästiin alkuun, esitykset sujuivat hienosti! Kaikki esityset ovat nähtävissä YouTubessa, Agility, KavalkadiVictorin Päiväuni ja Kepparikatrilli. Kuvaamisesta kiitos Pia Kääriäiselle! Jos joku haluaa oman osuutensa videoista poistetuksi, ota yhteys hallitukseen asap!

Ihan mielettömän iso kiitos kaikille talkoolaisille ja esiintyjille. Ollaan me vaan yhdessä hyviä! Esiintyjiä oli yli 20 ja talkoolaisia toinen mokoma, ilman teitä tämä ei olisi onnistunut... Kiitos myös Kotiseutu Pyhtää ry.lle jolta saimme rahoituksen tapahtumaan!

17.12.2016 Joulujuhla ja Syyskokous

Joulujuhlan aloitti perinteinen puurotarjoilu (nyt sitä keitettiin 10 litraan maitoa, eikä vieläkään ollut liikaa ;) ) jonka jälkeen ohjelman aloitti heppakerholaisten joulunäytelmä. Joulupukkia vähän arvelutti lähteä kaikenlaisia heppajuttuja lahjoiksi jakamaan, mutta onneksi heppakerhon käyneet tontut tiesivät mihin mitäkin tarvitaan...

 

Näytelmän jälkeen palkittiin vuoden menestyjät. 2016 STARAn paras kouluratsastaja oli Toni Haverinen ja parast esteratsastaja Emilia Reingoldt. STARA Cupin Yksärit-sarjan voitti Saija Kulhelm, toinen Mirka Vintervik ja kolmas Jaana Viren. Tuntsarien sarjassa voiton vei Senja Rantanen, toinen oli Miisa Lyijynen ja kolmas Helmi Nurmikumpu. Vuoden Tuntsariksi yleisöäänestyksellä valittiin Romppu. Lisäksi palkittiin "Kolmen vuoden talkoolainen" Susse ja muistettiinpa Tainaakin hieman hyvästä yhteistyöstä. 

Ohjelman päätti "Jouluhalko"-joukkuehöpöt. Ensimmäisessä alkuerässä vastakkain asettuivat "Team Tädit" ja "Teuvon Tallitontut". Toisessa erässä kilpailivat "Masan mahtavat mahamakkarat" ja "Junnutytöt". Finaaliin selvisivät "Masat" ja "Tädit". Vaikka Tädit antoivat hyvän vastuksen ja kisa ratkesi vasta viimeisessä tehtävässä, voittoon kirmasivat "Mahamakkarat" :) Parhaat palat -video tässä (Youtube)

Yhdistyksen syyskokous

pidettiin heti joulujuhlan perään. Käsiteltiin sääntömääräiset asiat kuten 2017 budjetti, toimintasuunnitelma ja jäsenmaksu. Pyynnöstä myönnettiin ero kesken kauden puhennjohtaja Tuuli Jääskeläiselle ja valittiin uudeksi puheenjohtajaksi Anna Sergejeff. Hallituksen jäsenistä erovuoroisten lisäksi myönnettiin pyynnöstä ero kesken kauden Niina Pulkkiselle, Mirka Vintervikille ja Pia Kituselle. Hallituksen uusiksi jäseniksi valittiin Minna Alenius, Suvi Tirronen, Susanna Arvola ja Liisi Rantanen. Varajäseniksi valittiin Heidi Tervonen ja Satu Hill.

STARA TOIVOTTAA  HYVÄÄ JOULUA JA HIENOA HEPPAILUVUOTTA 2017!!