15.2.2014 Ratsastajille suunnattu jumppapallotreeni Karhulassa. 

Osallistujia oli mukavasti, hauskaa riitti ja treeni oli tehokasta ;)

Selvitetään mahdollisuutta järjestää uudestaan samanlainen tilaisuus niille, jotka viimeksi eivät päässeet mukaan. 

 

8.3.2014 Horse Fair-messut Helsingissä.

Seuran ensimmäinen yhteinen retki ikinä! Osanottajia oli hienosti ja pienten kommellusten jälkeen päästiin sujuvasti niin Helsinkiin kuin takaisinkin. Kiitos kaikille kivasta messumatkasta ja erityiskiitos Charter Lindroosille loistavasta kuljetuksesta!

9.3.2014 Aluelupakoulutus 

järjestettiin uusille alueluvan hakijoille. Koulutuksen pitivät Niina ja Mirka ja kaikki koulutettavat selvisivät haasteesta ;)

6.4.2014 Seuran ja tallin yhteiset talkoot 

Sateisesta säästä huolimatta talkoissa oli todella paljon osanottajia. Talkoolaisten määrä oli hieno osoitus siitä, että talli on meille tärkeä. Hyvässä hengessä ja mukavassa seurassa siistimme niin maneesin, kentän, kuin tallinkin ympäristöä. Isolla joukolla tuli nopeasti näkyvää jälkeä. Osa porukasta ahkeroi myös tallilla ja osa aidankorjausporukassa kentällä.

Makkaraa kului pakettikaupalla ja kahviakin saatiin alkukankeuksien jälkeen kahvinjanoisille. Piparit ja mehut tekivät samoin kauppansa. :)

Suurkiitos kaikille osallistuneille, ollaan me vaan niin hyvä porukka!

6.4.2014 Kevätkokous

Kiitos kaikille teille, jotka osallistuitte kevätkokoukseen. Kokouksen aluksi käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Sen jälkeen puheenjohtaja kertoi suunnitellusta yhteistyöstä Hempyölin tallin kanssa. Seuran jäsenet saavat mm. alennuksen tuntihinnoista. Seura järjestää kilpailuja jäsenilleen ja tällöin on vakituisesti tunnilla käyvän seuran jäsenen mahdollista kilpailla tallin hevosilla pientä korvausta vastaan.

Syksyllä tallilla käynnistetään hevoskerhot.

Siitä se alkaa. Maneesiin rakennetaan katsomo talkoovoimilla ja suurelta osalta lahjoitusten turvin. Kaikkea muutakin parannusta on suunnitteilla. Oli mukavaa, kun kokoukseen osallistujia oli niin paljon. Tulkaahan vastakin niin voidaan yhdessä suunnitella tulevaa toimintaa juuri sellaiseksi, kuin me sitä haluamme yhdessä kehittää.

26.4.2014 Heppakerhon ohjaaja-koulutus

Ryhmä innokkaita STARAlaisia osallistui Heppakerhon ohjaaja-koulutukseen yhteistyössä Kotkan Ratsastajat ry:n kanssa. Heppakerhot alkavat syksyllä, niistä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

7.6.2014 Estekaluston ja kouluaitojen kunnostustalkoot. 

Hienossa säässä isolla porukalla jälkeä syntyi nopsasti kun välillä vielä mutustettiin makkaraa. Innokkaiden maalareiden käsissä maaleista syntyi toinen toistaan hienompia ihan uusia värisävyjäkin eikä tolpista ainakaan lopu korkeus kesken ;) Ehkä niitä kuitenkin vielä viilataan vähän, älkää pelästykö :)

Heinä-elokuu Valokuvauskilpailu aiheena "hevonen". 

Kilpailuun osallistui 32 kuvaa joista yleisön äänestämät 12 suosituinta päätyvät vuoden 2015 seinäkalenteriin... Kalenterin hinta 15 €, tulevat myyntiin viimeistään Halloweeninä... 

2.8.2014 Esteratsastuskilpailuharjoitukset

STARA järjesti lauantaina 2.8. Hempyölin tallilla harjoitusestekisat joissa kilpailtiin estekorkeuksilla 40-100 cm. Osallistujia oli paljon, sää suosi ja tunnelma oli huipussaan. Suoritusten seuraamisen välissä kanttiinista pisteltiin huima määrä herkkuja "parempiin suihin" ja tutkailtiin myös heppatarvikekirppiksen antimia.

3.8.2014 Kouluratsastuskilpailuharjoitukset

sunnuntaina oli vuorossa harjoituskouluratsastuskilpailut tasolla Helppo C- Helppo A. Vaikka jollekin saattoi jäädä edellisen päivän vauhtivaihde päälle, nähtiin kisoissa hienoja suorituksia joka tasolla ja yleisö eli upeasti jokaisen suorituksen mukana.

Kaurantuoksuinen kiitoshörähdys kaikille talkoolaisille jotka mahdollistivat kilpailujen järjestämisen!!

24.8.2014 Varustehuoltokurssi

STARA ja Hempyölin talli järjestivät yhteistyössä varusteiden huoltokurssin, jossa kokeneemmat hoitajat opastivat osallistujia puhdistamaan ja huoltamaan ratsastusvarusteita. Osallistujia oli iso liuta mutta välipalaa riitti kaikille ja hienoa jälkeä syntyi. Oheinen kuva Tuuli Jääskeläinen

 

21.9.2014  Kaakon alueen kouluratsastuksen joukkuemestaruuskilpailut

STARAn joukkue hienosti sijalla 9/19. Joukkueessa ratsastivat Niina Pulkkinen - Ikar Le Go, Julia Taka-aho - Karfiol KS, Tuuli Arola - Elmatso ja Auni Sergejeff - Beach Boy II. Fanikatsomo kiittää ja kuittaa :)

Kuvassa Auni & Boy ja Tuuli & Elmeri 

28.9.2014 Esteratsastuskilpailuharjoitukset

Harjoitusestekilpailut Hempyölin tallilla, "maneesikauden avaus". Ristikkoluokasta aloitettiin ja aina 80-90 cm korkeuksiin kivuttiin. Kisoissa nähtiin "vauhtia ja vaarallisia tilanteita" mutta myös paljon onnistumisen riemua. Seuran ja tallin uudet banderollit tekivät ensiesiintymisensä ja valokuvakisan äänestys huipentui. Myös kirppari oli taas.

Talkoolaisille jälleen iso kiitos! Kun yhdessä tehdään ei käy kellekään raskaaksi <3 <3 <3

16.10.2014 Liikkuva Ratsastaja -koulutus

Kaksi jäsentä osallistui SRL:n Liikkuva Ratsastaja -koulutukseen. Kurssilla koulutetaan ratsastuksen oheisliikuntaohjaajia ja kohta alkaa meilläkin tapahtua ;) Koska meidän koulutetut eivät ole liikunnan ammattilaisia, yritetään vertaistuki-menetelmällä kannustaa jäsenistöä liikkumaan muutenkin kuin hevosen selässä.

VKO 43 -> LOISTA STARANA PIMEÄSSÄ-tempaus

Jaamme 200 kpl STARA-heijastimia jäsenille, tuntilaisille ja "muille tallihörhöille" ;)

23.10.2014 STARAn edustus HIHSissä

Emilia Reingoldt ja Ikar Le Go osallistuivat Helsinki International Horse Shown Amateur Tour -kilpailuun ja kannustusjoukot olivat tietenkin paikalla :)

2.11.2014 Seuran syyskokous. 

Käsiteltiin sääntömääräiset asiat.

7.12.2014 Liikuntasunnuntai

Junnuille ohjelmassa norsupalloa ja horsebicia, sennuille kuntopiiri.

14.12.2014 Hempyölin Tallin ja STARAn yhteinen joulujuhla tallilla. 

Ohjelmassa oli ensin junnuille kepparien estekisat. Osallistujia oli mukavasti, hienoja ratoja nähtiin ja kaikki osallistujat palkittiin ;)

Seuraavaksi ohjelmassa oli Hempyölin Ohdake, äärimmäisen vakavamielinen kenttäkilpailu K-25, johon oli sotkettu mukaan hieman "Tanssii tähtihevosen kanssa"-meininkiä... Kilpailussa nähtiin ihanaa heittäytymistä, suoritukset olivat toinen toistaan lennokkaampia ja tuomarien lahjonta suorastaan törkeää. Suoritukset venyivät jopa katrillin ja valjakkoajon puolelle mutta lopulta voittaja kuitenkin löytyi, pistemäärällä "ääretön"...

Riemastuttavan videokoosteen pääset katselemaan täältä tai Youtube "Hempyölin Ohdake". :)

Maneesiosion jälkeen siirryttiin päärakennukseen joulupuurolle jonka jälkeen palkittiin vuoden menestyjät ja muuten palkintonsa ansainneet. Talli palkitsi hoitajia uurastuksesta, STARA palkitsi vuoden menestyneimmän kouluratsastajan (Niina Pulkkinen), esteratsastajan (Emilia Reingold) sekä yleisöäänestyksen voittaneen "Vuoden Tuntsarin", joka oli Romppu <3.

STARA kiittää jäseniä ja yhteistyökumppaneita hienosta vuodesta 2014 ja toivottaa teille kaikille onnea ja menestystä vuodelle 2015.