2020

15.2.2020 Kilpailusääntökoulutus Hempyölin satulahuoneessa

 
 

29.2.2020 Retki Helsinkiin hevosmessuille

Eipä ollutkaan tällä kertaa Nalle-bussi, mutta hyvin päästiin Tidstrandinkin kyydissä Messukeskukseen ja takaisin. Päivä vierähti mukavasti ja nopeasti kun nähtävää ja opittavaa oli paljon. Anna von Wendtin kouluratsastusklinikka ja estekilpailut kiinnostivat monia, mutta oli mahdollisuus kuulla myös erinomaisia luentoja useastakin aiheesta. Ja aina tietenkin katsella eri rotuisia hevosia ja tehdä edullisia messulöytöjä ;)

VOIHAN KORONA!

Korona-virus laittoi meidänkin suunnitelmat keväältä uusiksi, joten suunnitellut kilpailut peruttiin. Meillä oli varattuna myös näytös Aika Jonka Sain -elokuvaan, jonka kuvauksissa STARAlaiset olivat viime kesänä mukana. Sekin peruuntui, mutta jokainen voi toki käydä katsomassa elokuvan kun teatterit taas aukeavat....

Jouduimme myös perumaan kevään kouluratsastuskilpailut. Hallitus reippaana järjesti sitten kirjoituskilpailun (melkein yhtä kivaa?) mutta ei tainneet runosuonet sykkiä, kun yhtään kilpailutekstiä emme saaneet... :) :) :)

Esteratsastuskilpailuharjoitukset 7.6.2020

Vihdoin Koronan hieman hellitettyä pääsimme aloittamaan kilpailukauden! Osallistujia olikin mukava määrä kun kaikki kynnelle kykenevät, niin hevoset kuin ratsastajatkin, ilmoittautuivat mukaan, vaikka kilpailu tällä kertaa olikin suljettu oman tallin ulkopuolisilta ratsukoilta. Ja mikäpä oli kisatessa, kun sääkin suosi.

Aloitimme luokasta 0-40 cm ja suurimmat hurjapäät hyppäsivät 80-90 cm. Koko kilpailussa pudotettiin tasan 1 puomi, joten ratahenkilökunta pääsi helpolla. :) Voittajat löytyivät silti joka luokkaan! Kuvat Suvi Tirronen

KOULURATSASTUSKILPAILUT JA MERKKISUORITUKSET 6.9.2020

Sateisen yön jäljiltä kenttä oli aika märkä, mutta ulkokisat kuitenkin päätettiin pitää. Normaalien kilpailusuoritusten lisäksi osallistujilla oli mahdollisuus suorittaa SRL:n ratsastusmerkkien kouluosioita (esteosiot tulossa myöhemmin syksyllä) ja tähän mahdollisuuteen suurin osa tarttuikin. Jotkut hevosista hieman järkyttyivät märästä kentästä, mikä näkyi myös suorituksissa ja taisi tuomarikin saada hieman kuraa päällensä... Mutta semmoiset on välillä Suomen kelit. Kunnialla kuitenkin kaikki selvisivät, nyt vaan esteita harjoittelemaan! Loppuvuodesta tulossa vielä yhdet koulukisat, joissa ratkotaan sitten seuramestaruudet!

Kuvat Tia Hämäläinen ja Suvi Tirronen

ESTERATSASTUSKILPAILUT JA MERKKISUORITUKSET 4.10.2020

Ilahdutttava määrä yleisöä oli saapunut seuraamaan estekisoja, vaikka lähtöjä kilpailussa olikin aika maltillinen määrä. Taitoarvostelulla ratkottiin seuramestaruudet ja samalla suoritettiin ratsastusmerkkien esteosuudet. Pääosin kaikki kilpailijat onnistuivat, vaikka nähtiin myös pari pyllähdystäkin. Estekorkeudet olivat maltillisia, mutta merkkiradat ovat erittäin teknisiä ja vaativat kyllä ratsukolta hyvää yhteispeliä. Pieni sadekaan ei häirinnyt ratsukoidemme keskittymistä. Järjestäjiä ilahdutti myös kilpailun jälkeen kentältä ääntä nopeammin roudaantuneet esteet! :) Kiitos kaikille jotka mitenkään osallistuitte kilpailun toteuttamiseen! <3

Päivän supertähti oli Suomenhevostamma Silla, joka teki nuorten mestaruussarjassa kolme rataa ja nappasi kolmoisvoiton! Seuiramestaruudet 2020:

Lapset: kultaa: Wanda -Onni, Hopeaa: Aino- Emppu

Nuoret: Kultaa: Tia, hopeaa: Rosa, Pronssia:  Suvi, kaikki siis Sillalla

Aikuiset: Kultaa Iida - Lumina, hopeaa Anna- Kassu 

Kuvat Silja Alatalo ja Suvi Tirronen