Seuramestaruuskilpailun säännöt

-Osallistumisoikeus on kaikilla Suurpyölin Tallin Ratsastajat ry:n jäsenillä huomioiden kilpailun muut rajoitukset (esim vain Hempyölin tunneilla ratsastavat voivat kilpailla tallin tuntsareilla). Mestaruusluokkaan voivat osallistua vain STARAn jäsenet.

-Mestaruudet ratkaistaan erikseen koulu- ja esteratsastuksessa. Kilpailussa jaetaan kulta, hopea ja pronssi huolimatta luokan osallistujamäärästä, mutta mestaruus jaetaan vain, mikäli luokassa on vähintään 2 mestaruuskilpailuun oikeutettua osallistujaa.

-Mestaruudet ratkaistaan yhdessä kouluratsastus- ja yhdessä esteratsastuskilpailuharjoituksessa syyskaudella. Kilpailu on täysin erillinen STARA Cupista mutta mestaruusluokista saa myös STARA Cup -pisteitä.

-Mestaruudet jaetaan ikäryhmittäin ja tasoittain

  • lapset alle 13 v (2019: vuonna 2007 ja myöhemmin syntyneet) ko Helppo C / re 40-50cm

  • nuoret 13-17 v (2019: vuonna 2006-2002 syntyneet) ko Helppo B /re 60-70 cm

  • aikuiset (2019: vuonna 2001 tai aiemmin syntyneet) ko Helppo A / 80-90 cm

-Mestaruusluokkia ei jaeta ratsastuskouluratsukoille ja yksäreille.

-Mestaruusluokkaan voi osallistua useammalla hevosella, mutta mestaruuskilpailun lopputuloksissa huomioidaan vain ratsastajan paras tulos.

- Mestaruusluokkaan saavat osallistua myös muiden kuin kyseisen mestaruuden ikäryhmän osallistujat. Heidät huomioidaan luokan tuloksissa, mutta ei mestaruustuloksissa (esim luokan paras ikäryhmän edustaja sijoittuu kolmanneksi mutta voittaa silti mestaruuden, koska on ikäryhmänsä paras).